maandag 21 november 2016

Thank you Mother Nature

Ja dat is de juiste titel. Want wat hebben wij mogen genieten van moeder natuur. Het weer met de strakblauwe lucht, heerlijke zonneschijn maar de koude wind. De bomen, struiken, water maar vooral de dieren.

We gingen vandaag naar Wild Florida een dierenpark ongeveer 45 minuten van Kissimmee. Daar hadden we om 9 uur al een airboatride. De rit er naar toe was al mooi met veel natuur en ranches. Deed nog net niet het raam open om te snuiven.

Tijdens de rit kwamen we onze eerste bald eagle al tegen. Aangekomen in het park hebben we ingechecked. Het park ligt afgelegen aan de rand van het moeras. Het is niet de Everglades maar het water stroomt wel richting de Everglades.

Het park zag er erg netjes uit en de eerste wildlife werd al gespot.

DSC_0003a

Het was nog steeds koud maar dat kwam door de wind. Om 9 uur konden we aan boord en de kapitein lag in een scheur omdat wij onze korte broeken aan hadden. Wij zouden bevriezen. Nou meneer heb nieuws voor je: jij ziet er pas belachelijk uit gekleed als een michelin mannetje. Tis 19 graden. Eerlijk is eerlijk ik heb het niet koud gehad. Het was een prachitge tocht. Een uur lang in een open airboat. En hard dat ging soms…

We waren er van te voren al vanuit gegaan dat het te koud voor de gators was dus wilde gators zouden we niet vinden. Maar we hoopten op ander wildlife. En boy hebben we het getroffen.

Heel veel vogels en heel veel Bald Eagles. Daar kan ik zo gelukkig van worden. We hebben zelfs juvenile eagles gezien. Deze jonkies zijn oud genoeg om voor zichzelf te zorgen maar pa en moe zijn nog wel in de buurt. De bald eagle kleuren krijgen ze pas later. Helemaal bijzonder was het feit dat ze met hun 3en waren.

Ik laat de foto’s voor zochzelf spreken:

DSC_0026a

DSC_0030a

DSC_0034a

DSC_0043a

En daar onze eerste Bald Eagle

DSC_0055a

DSC_0064a

Even later 2 in een boom. WE gingen verder en het gebied zat vol met vogels

DSC_0103a

DSC_0116a

Plotseling zagen we een Snailkite. Deze vogels worden bedreigd met uitsterven. Heel bijzonder als je zo een ziet in het wild. Ze hebben geleerd om de airboat te achtervolgen omdat die alles omroert in het water. Wat een prachtige vogel. Hij heeft inderdaad een slak te pakken. Hun naam zegt het al snail= slak.

a

Ha een lekker hapje.

DSC_0131a

Slakkenhuis leeg gepikt en op naar de volgende slak.

DSC_0132a

Zo wat een bijzondere belevenis. En we gingen weer door naar het volgende hoogtepunt. Jonge Bald Eagles:

DSC_0146a

Deze jonge vogels krijgen hun kleuren pas als ze volwassen zijn.

DSC_0162a

DSC_0172a

Zij gingen weg en ook wij gingen weer verder scheuren. Maar niet voor lang. Want hoppa Bald Eagles.

DSC_0183a

DSC_0184a

DSC_0186a

DSC_0194a

Wat een fantastische boottocht was het ….wauw!!! Een herinnering om nooit te vergeten. Een foto kan ons gevoel niet weergeven of wat er met je gebeurd als je dit mag meemaken.

Na de tocht gingen we het park in. Leuk aangelegd en het was best druk. Niet te druk maar gewoon gezellig. Een aantal dieren:

DSC_0216a

DSC_0217a

DSC_0247a

DSC_0252a

DSC_0255a

DSC_0270a

Het park heeft een verscheidenheid van dieren. Erg leuk om te zien en je kunt best dichtbij komen.

Ook hebben we een dierenshowtje gezien. Tis allemaal erg kleinschalig maar dat maakt het gewoon leuk.

DSC06730 (002)

Na de show zijn we met Fluffy op de foto geweest. Awesome!! Dat kleine klauwtje bewoog in mijn hals. Grappig hoor.

IMG_7786a

IMG_7790a

En alsof het nog enger kon hebben we ons opgegeven om de alligators in de grote vijver te voeren. Je komt heel dichtbij en zij komen ook heel dichtbij. Allerlei papieren getekend dat het park niet aansprakelijk was voor ongelukken en zo. We stonden op een platform en moesten kip aan een haak hangen en dan naar het midden van de vijver schuiven. De gators springen dan omhoog om de kip te pakken. Zo gaaf om te zien en ze kwamen zo dichtbij. Hoe dichtbij? Nou zo dichtbij:

DSC_0305a

Dit is Jawbreaker.

De grootste gator in de vijver heet Bone Crusher en is 4,5 meter lang. Hij heeft de vorm van een hart tussen zijn ogen.

DSC_0301

Wat een publiek hadden we zeg. En wat gaaf om ze te zien springen.

DSC_0289a

DSC_0296a

Bone crusher is degene links.

Ook mocht je de gators voeren met een stok waaraan je een stuk hotdog prikte. Dat was nog gaver. Helemaal als de gators proberen jouw met stok en al over de railing te trekken. De kleinste gators zijn het ruigst. Ik heb Bone crusher ook hot dogs gevoerd en die lieverd was zo kalm en zachtjes pakte hij het worstje van de haak. Maar met Jaw breaker moest je een robbertje stok trekken doen om je stok weer terug te krijgen. Wat een belevenis.

Terug naar voren want we gingen naar ons volgende hoogtepunt. de Lemurs van Madagaskar.

Zo de kneet en hallelujah wat was dat een belevenis. Ze kwamen bij je, op je zitten. Je kon ze aaien en aanraken. Heb nog nooit zoiets zachts gevoeld. Je mocht ze voeren en heel voorzichtig pakten ze alles aan. Ook met hun kleine knuistjes probeerden ze het lekkers uit je vuist te vissen.

De dieren die we te zien kregen was een papa met 2 jonge kereltjes. Luke, Sebastian en de andere naam ben ik vergeten. Wat een lieverds. Papa was heel rustig en de kleintjes waren veel wilder en sprongen van hot naar her. Bovenop je, onverwachte bewegingen. Vandaar soms die rare gezichtsuitdrukkingen.

DSC06798a

DSC06823a

DSC06828a

DSC06840a

DSC06849a

DSC06850a

Toen was de pret over. Wat een morgen was dit zeg. Wauw. We reden terug naar Kissimmee en gingen het grote shop avontuur aan want ons lijstje was nog niet afgewerkt. We zijn de 192 afgereden en zijn div. department stores naar binnen gegaan. Het was overal al erg druk vanwege aankomend Thanksgiving.  Flink gescoord dus honger gekregen. We hebben lekker gegeten bij Logan’s Roadhouse. Top zaak. Heerlijke steak op een skillet met uienringen en cinnamon appels. Lekker mals en juicy.

Een was in de machine en ondertussen lekker relaxen. Morgen naar Tampa voor een rondje Busch Gardens. Ja ik weet het Animals. I LOVE IT!!!!

15 opmerkingen:

  1. wat een onwijs gave dag.. allerlei dierenspul gezien en gevoerd wat willen we nog meer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super top dag vol met bijzondere dieren ontmoetingen! Jullie boffen. Dit is een leuke tip voor een toekomstig lijstje. Ik denk dat vooral die Lemurs wel heel erg in de smaak zullen vallen bij de meiden hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super top dag vol met bijzondere dieren ontmoetingen! Jullie boffen. Dit is een leuke tip voor een toekomstig lijstje. Ik denk dat vooral die Lemurs wel heel erg in de smaak zullen vallen bij de meiden hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gaaf he, Wuld Florida. Wij zijn er twee jaar geleden geweest en hebben ook zo genoten. En dan hebben we nog niet eens de ringstaartjes geaaid en gevoerd. Ik heb gemist dat dat kon. Ook waren we net te laat voor het voeren van de gators. Maar dat mocht allemaal de pret niet drukken. Wat een super leuk park is dit. Jullie hebben echt een topdag gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Soms zitten er van die dagen tussen waarbij je denkt .....wat had ik er graag bij willen zijn 😊 Vandaag was zo'n dag, meiden wat geweldig !!! Prachtig hoe je alles hebt vastgelegd Heleen 👍

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw, dat was echt een top dag, wat een beestenboel en natuur geweld, zalig!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow wat een geweldige dag, Heleen. Dat je ervan hebt genoten spat van je blog en foto´s af !
    Oh ja je schrijft: "Helemaal als de gators proberen jou met stok en al over de railing te trekken" nou, de rillingen lopen over mijn rug :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohw wow Heleen, wat een geweldige toch, prachtig veel wildlife zelfs de Snailkite ..
    Prachtige foto's van de vogels echt heel heel heel erg gaaf!!
    Een dag om in te lijsten !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een superdag met hele mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo, wat is dit meegenieten zeg! Wat een prachtig verslag dit ook, een dag naar mijn hart. Dit park gaat op mijn to-do lijst voor de volgende keer. Hou er zo van dit soort parken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw zeg wat een gave dag!! Wat zullen jullie genoeten hebben....Ik hierover gelezen in Attraction Magazine, heel erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een gave airboat-ride, jullie hebben dan wel geen gators gezien maar de rest van de dag en vooral de Bald Eagles en Snail Kites het helemaal goed !!! Wild Florida staat overigens al op ons lijstje maar daar gaan we zeker op onze aankomende trip naar toe :-)

    Deze mooie dag 'country-style' afsluiten bij Logan's , dat maakt het helemaal af !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Bald eagles zijn ook mijn favoriete vogels, zo indrukwekkend! Wat een heerlijke dag en wat een geweldige indrukken hebben jullie weer opgedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Tjonge, tjonge, zo super, super en nog eens supergaaf!!!

    BeantwoordenVerwijderen